Suroviny 1-2 osoby:
- 1 červená cibule
- 2 lžíce oleje (maslenka)
- 200 g tofu natural
- 1/2 lžičky kurkumy
- 1 lžička římského kmínu (příp. obyčejný)
- 1 lžíce sójové omáčky tamari
- 2 lžíce sypaného lahůdkového droždí
- 1 lžička citrónové šťávy – vymačkat přes prsty (není nutná)
- špetka pepře
- špetka soli
- hrst bylinek (pažitka, řeřicha nebo petržel)
Postup:
Na pánev nalijeme olej a přidáme červenou cibulku, kterou zesklovatíme. Poté přidáme ostatní ingredience: tofu, které v rukách nalámeme, poté posypeme kurkumou, kmínem, přidáme sójovou omáčku, lahůdkové droždí, štávu z citrónu, pepř a sůl a vše promícháme a podáváme s celozrným pečivem a zeleninovým salátem.
Děti se dokázaly o to poprat, moc jim to chutnalo, vůbec nepoznali, že to není pravá vaječina z vajec. Já osobně mohu říct, že mě chuť velmi překvapila! A ta vůně je neskutečná, jak krásně voní!
[…] své chuti. Nejčastěji, když chci nahradit maso na oběd, nebo si udělat vlastní pomazánku, vaječinu z tofu, polévku anebo […]