Tofu vaječina

Vajecina z tofu
Vaječina z tofu

Suroviny 1-2 osoby:

  • 1 červená cibule
  • 2 lžíce oleje (maslenka)
  • 200 g tofu natural
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • 1 lžička římského kmínu (příp. obyčejný)
  • 1 lžíce sójové omáčky tamari
  • 2 lžíce sypaného lahůdkového droždí
  • 1 lžička citrónové šťávy – vymačkat přes prsty (není nutná)
  • špetka pepře
  • špetka soli
  • hrst bylinek (pažitka, řeřicha nebo petržel)

Postup:

Na pánev nalijeme olej a přidáme červenou cibulku, kterou zesklovatíme. Poté přidáme ostatní ingredience: tofu, které v rukách nalámeme, poté posypeme kurkumou, kmínem, přidáme sójovou omáčku, lahůdkové droždí, štávu z citrónu, pepř a sůl a vše promícháme a podáváme s celozrným pečivem a zeleninovým salátem.

Děti se dokázaly o to poprat, moc jim to chutnalo, vůbec nepoznali, že to není pravá vaječina z vajec. Já osobně mohu říct, že mě chuť velmi překvapila! A ta vůně je neskutečná, jak krásně voní!

 

print

One Reply to “Tofu vaječina”

  1. […] své chuti. Nejčastěji, když chci nahradit maso na oběd, nebo si udělat vlastní pomazánku, vaječinu z tofu, polévku anebo […]

Napsat komentář