Suroviny:
- 2 hrnky špaldové mouky
- 2 hrnky cukety se slupkou (hrubé struhadlo)
- 1/4 hrnku agávového sirupu (menší 1/4)
- 1/2 hrnku mléka (můžete přidat do těsta dle tuhosti, těsto je spíše tuhé)
- 1/4 hrnku oleje
- 1 vajíčko
- kapka citrónového oleje z „Justu“
- lžička chia semínek
- špetka slunečnicových semínek
Postup: Všechny ingredience smícháme a nalijeme do vymazané a vysypané dortové nebo bábovkové formy, pečeme na 180 st. C asi 30-40 min.
Koláč je velmi jednoduchý a krásně vláčný. Tento koláč je inovovaný „koláč z řepy, který měl velký úspěch na wellnes pobytu v Horní Lomné. Vyzkoušela jsem jen jinou variantu než řepu.
[…] cuketový koláč […]