Občas nevíte na čem smlsnout? Nezoufejte, přináším velice rychlý recept, který je „hop šup“ a je hotovo. Vyvážený chlebíček s ostružinovým dipem a kakaovou polevou co „dům dal“, navíc miluji vše rychlé a nejlépe měřeno na hrníčky. Při tomto receptu můžete mimo jiné využít citrónový olej z Justu, který často využívám k pečení. S blížícím se časem vánočních svátků se skvělé hodí ve vaší kuchyni a určitě jej vyzkoušejte. Můžete jej využít nejen pro pečení, ale i pro zdraví. Tipy co s ním, najdete zde.
Suroviny:
- 2 hrnky hladká mouka
- necelý 1 hrnek mléka
- 1/4 hrnku máslového oleje
- javorový sirup na oslazení místo cukru (necelý 1/4 hrnku)
- 3 lžičky dýňových semínek
- 2 lžíce ovesných vloček
- 2 jablíčka nastrouhat
- 1 vajíčko
- trochu kypřícího prášku
- 5 kapek citrónového oleje z Justu
- zdobení:
- 250 ml bílého jogurtu
- 2 lžičky kakaa
- 2 lžičky kokosového cukru
- miska ostružin
- trochu datlového sirupu
- konopné semínko
- banán
Postup:
Vytřeme formu „srnčí hřbet“ máslovým olejem a vysypeme jí krupicí. Pak připravíme chlebíček: všechny suroviny smícháme dohromady, vlijeme do hřbetu a pečeme při 180 st. C cca 40 min. Mezitím si připravíme ostružiny: vložíme je do misky, rozmačkáme, přidáme 2 lžičky datlového sirupu a dáme do mikrovlnky na cca 4 min. Také si předpřipravíme polevu: 250 ml bílého jogurtu smícháme s 2 lžičkami kakaa a přidáme 1-2 lžičky kokosového cukru, pořádně rozmícháme a necháme vychladnout v lednici do doby než chlebíček budeme zdobit na talíři. Chlebíček necháme vychladnout, nakrájíme na kousky a zdobíme připravenou polevou s ostružinovým dipem, přidáme kolečka banánu na povrch a posypeme konopným semínkem. Je to taková rychlovka co „dům dal“ a vyvážená kombinace polevy s dipem.