Cheesecake čokoládový

Cheesecake čokoládový

Suroviny:

Krusta:

  •  250g celozrnné sušenky
  • 3 PL ovesné vločky
  • 50-70 g máslo (rozpuštěné)

Sýrová hmota:

  • 2 ks mascarpone
  • 250 ml šlehačky
  • ztužovač šlehačky
  • 2 čokoládová vajíčka
  • trochu mléka
  • granko

Postup:

Krusta:

  1. celozrnné oplatky rozdrtíme a přidáme do nich trochu ovesných vloček a zalijeme rozpuštěným máslem
  2. touto směsí vysteleme dno dortové formy a dáme do trouby na 10 min. při 180 st. C zapéct, aby korpus chytl světle hnědou barvu
  3. necháme vychladit

Sýrová část:

  1. Ušleháme šlehačku ve šlehači se ztužovačem a trochou moučkového cukru
  2. Přimícháme do směsi mascarpone
  3. V kastrůlku rozpustíme ve troše mléka čokoládové vajíčka a 
  4. vše smícháme dohromady až vznikne sýrová část
  5. Tuto sýrovou část nalijeme na korpus a necháme do druhého dne v lednici
  6. Před servírováním posypeme grankem
cheesecake čokoládový
čokoládový cheesecake

Tento byl můj první cheesecake, který jsem vytvořila. Máte-li chuť na jiný druh, podívejte se zde.

Napsat komentář