Cheesecake čokoládový
Suroviny:
Krusta:
- 250g celozrnné sušenky
- 3 PL ovesné vločky
- 50-70 g máslo (rozpuštěné)
Sýrová hmota:
- 2 ks mascarpone
- 250 ml šlehačky
- ztužovač šlehačky
- 2 čokoládová vajíčka
- trochu mléka
- granko
Postup:
Krusta:
- celozrnné oplatky rozdrtíme a přidáme do nich trochu ovesných vloček a zalijeme rozpuštěným máslem
- touto směsí vysteleme dno dortové formy a dáme do trouby na 10 min. při 180 st. C zapéct, aby korpus chytl světle hnědou barvu
- necháme vychladit
Sýrová část:
- Ušleháme šlehačku ve šlehači se ztužovačem a trochou moučkového cukru
- Přimícháme do směsi mascarpone
- V kastrůlku rozpustíme ve troše mléka čokoládové vajíčka a
- vše smícháme dohromady až vznikne sýrová část
- Tuto sýrovou část nalijeme na korpus a necháme do druhého dne v lednici
- Před servírováním posypeme grankem
cheesecake čokoládový
čokoládový cheesecake
Tento byl můj první cheesecake, který jsem vytvořila. Máte-li chuť na jiný druh, podívejte se zde.