Suroviny (4 osoby):
- 4 stehna králíka
- 2 mrkve
- 100 g celeru (bulvy)
- 100 g petržele
- 1 červená cibule (nakrájená na měsíčky)
- špek na prošpikování (stačí malá kostka na chuť)
- 3 větvičky čerstvého rozmarýnu
- sůl
- citrónový pepř z Nahrinu
- 300 ml převařené vody + 1 lžička instantní zeleninové polévky bez tuku z Nahrinu + 3 PL dijónské hořčice
- 500 g špecle
- špetka másla na stehna králíka
Postup:
Naporcovaného, prošpikovaného špekem, osoleného a opepřeného králíka vložíme do „Ultra Pro“ pekáče, kde na dno nádoby jsme na kolečka nakrájeli mrkev, na kostičky celer a petržel a na měsíčky červenou cibuli. Na povrch přidáme snítky čerstvého rozmarýnu a přes noc dáme do lednice. Druhý den přelijeme králíka připraveným vývarem s 3 lžícemi hrubozrnné dijónské hořčice a vložíme do předehřáté trouby a necháme králíka péct. Pečeme v předehřáté troubě při 220 st. C cca 1 hodinu, 10 min. před vytažením odkryjeme poklop a necháme z vrchu jemně zhnědnout, ale tak, aby nebyl králík suchý.. Podáváme se špeclemi, které si připravíme v parním hrnci.
Je to jiná varianta přípravy králíka, ale zatím asi nejlepší, co jsem kdy jedla.