Rohlíčky z domácí pekárny

rohlicky

Suroviny:

  • 300 ml vlažné vody
  • 2 PL rostlinného oleje 
  • 1,5 ČL soli
  • 300 g polohrubá mouka
  • 200 g hladká špaldová mouka
  • 1,5 ČL droždí
  • 1 ČL cukr
  • na posypání lněné semínko, sezamové semínko, mák, mořská sůl, kmín apod.houstičky

Postup:
Vše nalijeme a nasypeme do domácí pekárny dle pořadí a program nastavíme na těsto. Po ukončení programu těsto vyjmeme, rozdělíme na 8 dílů a necháme ještě 10 min. vykynout. Poté uválíme placičky a rohlíky stočíme. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme dle chuti. Péct v horkovzdušné troubě při 180-200°C asi 25 minut.
print

One Reply to “Rohlíčky z domácí pekárny”

  1. […] koření a na rozmíchání kápnout trošku mléka. Poté podáváme s domácími upečenými houstičkami či celozrnným […]

Napsat komentář